ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Ανακαίνιση κατοικίας

Το έργο αφορά στην εσωτερική αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ισογείου στο Χαλάνδρι Αττικής, με διάρκεια αποπεράτωσης 50 ημέρες.

Σχεδιάστηκε εξαρχής και αφορά σαλόνι,τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο, και 2 υπνοδωμάτια.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό και την λειτουργικότητα του διαμερίσματος, καθώς σκοπός ήταν η εκμετάλλευση κάθε δυνατής επιφάνειας για πρακτικότητα και αισθητική ταυτόχρονα. Αυτό απαιτούσε τη καθαίρεση μεγάλου μέρους τοιχοποιίας και δημιουργία νέας. Ο συνολικός σχεδιασμός πλαισιώθηκε και αναδείχθηκε από τη μελέτη και εγκατάσταση κρυφού φωτισμού με ταινίες Led.

Το ενιαίο κεντρικό εύρος φιλοξενεί δύο βασικούς χώρους, της κουζίνας και του σαλονιού. Για τη σύνδεση των δύο κύριων αυτών χώρων δόθηκε έμφαση στην αρμονία στις χρωματικές επιλογές και στο minimal σχεδιαστικό design.

Κυριαρχικό ρόλο είχαν οι κατασκευές με γυψοσανίδα εσωτερικού χώρου που έδωσαν τον επιθυμητό στο πελάτη χαρακτήρα και βοήθησαν στη πλήρη απόδοση του χώρου.
Πραγματοποιήθηκε κατασκευή οροφής με την χρήση γυψοσανίδας και εγκατάσταση φωτισμού με τη χρήση spot και κρυφού φωτισμού.
Στη προέκταση της εισόδου διαμορφώθηκε μια γραμμική ντουλάπα άμεσης αποθήκευσης με εξωτερικά ράφια ως διακοσμητικός χώρος, στον χρωματικό τόνο της κουζίνας.
Στην περίμετρο του καθιστικού, κατασκευάστηκε με γυψοσανίδα μια σύνθεση με εσοχές-εξοχές πάνω στον λείο υπάρχον τοίχο με ενσωμάτωση της τηλεόρασης, ηλεκτρικών παροχών και κρυφού φωτισμού. Το αποτέλεσμα είναι το οπτικό βάθος που δόθηκε πάνω στον κανονικό επίπεδο τοίχο καλύπτοντας το σύνολο της επιφάνειάς του σε γραμμική διαμόρφωση.

Το δάπεδο του κύριου χώρου του σπιτιού επενδύθηκε με γρανιτοπλακάκι όψης μαρμάρου σε μεγάλη διάσταση 60×120. Στα επιμέρους δωμάτια (υπνοδωμάτια, λουτρό) τοποθετήσαμε γρανιτοπλακάκι όψης και υφής ξύλου σε διάσταση 20×120.
Ο συνδυασμός των δύο υλικών σε φυσικές αποχρώσεις προσδίδει υψηλή αισθητική και ζεστασιά στο χώρο, κερδίζοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα που έχουν τα πλακάκια σε αντίθεση με τα φυσικά υλικά (αντοχή στις φθορές, υδατοαπορροφητικότητα κτλ).

Πραγματοποιήθηκε πλήρης υδραυλικη εγκατάσταση σε όλο το χώρο, με εγκατάσταση νέου πίνακα υδροληψίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την λειτουργικότητα όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Πλήρης αναδιαμόρφωση του λουτρού με οργάνωση διάταξης μπάνιου συνολικά, αλλαγή πλακιδίων, αντικατάσταση ειδών υγιεινής (βρύσες, ντους, νιπτήρας, λεκάνη τουαλέτας).Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλου μπάνιου και στήλης εντοιχισμού πλυντηρίου και αποθήκευσης προϊόντων.

Ολοκληρωτικός σχεδιασμός ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα και αλλαγή σε πρίζες και διακόπτες, διαχείριση φωτισμού,δίκτυο DATA και καλωδίωση συναγερμού.
Προμήθεια και τοποθέτηση ντουλαπών, κουζίνας, εσωτερικών πορτών και πόρτας ασφαλείας σε natural χρωματισμούς και υφές.

Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου με ενεργειακά τζάμια τεσσάρων εποχών και ηλεκτρικά ρολά ,με αποτέλεσμα εκτός από την αισθητική αναβάθμιση και την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας.