Design trends

Μετατρέψτε το σπίτι σας σ’ένα μικρό παράδεισο όπου μόνο εσείς κρατάτε τα κλειδιά!

Ναι, είναι γεγονός. Σήμερα με κάποια πολύ απλά τρίκ και έξυπνες διακοσμητικές ιδέες μπορείτε μόνοι σας να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μία όαση απλότητας, ένα καταφύγιο χαλάρωσης και γαλήνης δημιουργώντας έναν φιλόξενο χώρο τόσο για εσάς, τους αγαπημένους σας όσο  και για τους καλεσμένους σας. 

Από πού θα ξεκινήσετε? Μα από την Είσοδο φυσικά!

Ξέρετε τί λένε: « Ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσεις την πρώτη καλύτερη εντύπωση!»

Δείτε την είσοδο  σαν ένα προθάλαμο καλωσορίσματος  με στυλ και φινέτσα δίνοντάς του την προσωπική σας πινελιά. Ένας μοντέρνος, εντυπωσιακός καθρέπτης αναδεικνύει το χώρο κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος, το ξύλινο πάτωμα πάντα δίνει την αίσθηση ζεστασιάς , ένα μικρό γλυπτό ή πίνακας  μιλάει κατευθείαν στη ψυχή και ένα βάζο με πολύχρωμα λουλούδια αρκούν να κάνουν όλη τη διαφορά….

Μπορείτε να προσθέσετε μια αγαπημένη λάμπα της γιαγιάς σας δίνοντας απαλό φωτισμό και ένα μικρό χαλί που αγοράσατε κάποτε σε εκείνο  το ονειρικό μακρυνό ταξίδι χαράζοντας για πάντα την μνήμη σας με νοσταλγία…

 

Περνώντας στο σαλόνι και τον κυρίως χώρο του σπιτιού συνεχίστε να δημιουργείτε τη δική σας ξεχωριστή παλέττα χρωμάτων και αποχρώσεων στους τοίχους, τα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα που τον περιβάλλουν.  Προτιμήστε απαλές, γήινες αποχρώσεις που ξεκουράζουν το μάτι . Βελτιώστε το φυσικό φώς χρησιμοποιώντας ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ή διακοσμείστε τα περβάζια σας με γλάστρες και αγαπημένα μικροαντικείμενα αφήνοντας τα παράθυρα απαλλαγμένα τελείως από καλύμματα βοηθώντας έτσι το φυσικό φως να πλημμυρίζει το σπίτι σας κάθε ώρα της ημέρας.  Τί καλύτερο από το δυνατό καλωσόρισμα του ήλιου τις πρωινές ώρες ή το γλυκό απαλό δειλινό που θα μεταμορφώνει τα έπιπλά σας το σούρουπο…Δημιουργείστε ατμόσφαιρα και μαγικό φώς με φανάρια που αν είναι αρκετά μεγάλα μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά στοιχεία επίπλωσης. Ανάψτε κεριά και αρωματοποιητές χώρου σκορπώντας αρώματα και μυρωδιές παντού.   Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν τόσο πολύ ώστε μπορεί να συνδέσουν το σπίτι σας με συγκεκρινένη μυρωδιά που θα τους ταξιδεύει..!

Παίξτε με πούφ διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων τα οποία θα συνδυάσετε με μαξιλάρια και υποπόδια δημιουργώντας ένα εξαιρετικά άνετο περιβάλλον όπου θα χαλαρώνετε διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο…

Γεμίστε τις γωνιές με ψηλά φυτά.. Εκτός της έντονης χρωματικής πινελιάς που θα προσφέρουν στο χώρο σας, είναι ζωντανοί οργανισμοί που απελευθερώνουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, άρα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι ευεξίας και μακροζωίας στο σπίτι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *